Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Πέμπτη 7-3-2009

Την Πέμπτη 5 – 3 – 2009 και ώρα 19.00 συνήλθε η δευτεροβάθμια επιτροπή εκδίκασης ενστάσεων αποτελούμενη από τους συναδέλφους :
1. Μωυσίδη Σαββα υπεύθυνο οργάνωσης τομέα αθλητισμού (Πρόεδρος επιτρ.)
2. Πανταζή Δημήτριο υπεύθυνο διαιτησίας ποδοσφαίρου
3. Tάκης Λάμπρος υπεύθυνο ομάδασ καλαθοσφαίρισης ΔΑΣΚΑΛΟΙ
4.Παπουλίδη Ιωάννη υπεύθυνο ομάδας καλαθοσφαίρισης ΙΚΕΑ
5. Πανίδη Ευκλείδη υπεύθυνο ομάδας καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ και
6. Φιλιππίδη Κωνσταντίνο υπέυθυνο ομάδας καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου ΜΕΒΓΑΛ
7. Θεμελής Δημήτρης ΑΠΩΝ
8. Μυλωνάς Πέτρος (γρ.Τ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ) ΑΠΩΝ

Έχοντας υπόψη τους κανονισμούς, το πνεύμα του νόμου, τα δεδικασμένα ως σήμερα αλλά και τους λόγους τις ιδιαιτερότητες και τους στόχους διεξαγωγής των εργασιακών πρωταθλημάτων και γενικότερα του εργασιακού αθλητισμού, αποφάσισε τα εξής:
Η ομάδα ΥΙΟΙ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΑΕ δεν προσήλθε σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια του β΄γύρου ΣΕΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΥΙΟΙ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ, και ΕΡΜΗΣ -ΥΙΟΙ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ χωρίς να ενημερώσει τη διοργανώτρια αρχή. Τιμωρείται με αποκλεισμό από τη συνέχεια του πρωταθλήματος (αρθ.18 παρ.5)
Η ομάδα ΣΕΥΤΚΕ παρόλο που δεν προσήλθε σε δυο αγώνες, ενημέρωσε τη διοργανώτρια αρχή και για το λόγο αυτό η επιτροπή αποφάσισε να μην προχωρήσει στον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά να υποστεί επίπληξη και προειδοποίηση .
Στον αγώνα ΘΕΜΙΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΙ υπήρξε καταστρατήγηση του κανονισμού σύμφωνα και με την έγγραφη παραδοχή του διαιτητή στο φύλλο αγώνα. Σύμφωνα με το άρθρο17 παρ.1 το παιχνίδι επαναλαμβάνεται με έξοδα του αγώνα από την ομάδα ΘΕΜΙΣ. (στην παραπάνω απόφαση δεν ψήφισε το μέλος της επιτροπής Τάκης Λάμπρος).
Στον αγώνα ΘΕΜΙΣ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ο πρώτος διαιτητής απεχώρησε πριν τη λήξη του αγώνα και η πρώτη ομάδα δεν δέχτηκε να συνεχιστεί ο αγώνας με έναν διαιτητή. Ο αγώνας θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη.

Η ομάδα ΕΡΜΗΣ (καλαθοσφαίριση) οι αθλητές Λεοντιάδης Κλήμης και Ηλιάδης Εμμανουήλ τιμωρούνται με πέντε αγωνιστικές για απόπειρα βιαιοπραγίας, εκφοβισμό και εξύβριση διαιτητών (αρθ.18, παρ.6)

Οι ομάδες δεν δικαιούνται έφεσης κατά των αποφάσεων διότι εξετάσθηκαν σε δεύτερο και τελευταίο βαθμό, εκτός της ομάδας ΕΡΜΗΣ της οποίας η υπόθεση εξετάσθηκε πρωτόδικα και γι αυτό το λόγο έχει το δικαίωμα έφφεσης μέσα σε τρεις μέρες από την ημερομηνία κοινοποίησης της απόφασης.