Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΚΘ

 Για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019  πρωταθλήτρια ομάδα στην Α’ κατηγορία θα αναδειχθεί η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα, μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας των πρωταθλημάτων και την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας.
  Για τις ομάδες που υποβιβάζονται ισχύουν τα παρακάτω:

 Η ομάδα που θα καταλάβει τη θέση 12, στην Α’ κατηγορία μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, υποβιβάζεται στη Β’ κατηγορία.

 Λόγω του ότι θα γίνει αναδιάρθρωση (14 ομάδες στην Α’ κατηγορία, 14 ομάδες στη Β’ κατηγορία και δημιουργία ομίλου ελευθέρων* ομάδων), από τη Β’ κατηγορία θα ανέλθουν οι ομάδες που θα τερματίσουν μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2018-2019 στις 3 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.  Στον ειδικό όμιλο ελευθέρων* ομάδων, θα ανακηρύσσεται απλά ο νικητής.

 Ο παραπάνω κανονισμός διεξαγωγής είναι υπό την αίρεση ότι οι συνθήκες (δηλώσεις συμμετοχής ομάδων, οικονομικά, εργασιακά κλπ) θα παραμείνουν τουλάχιστον ως έχουν.
 * Ελεύθερες ομάδες: χαρακτηρίζονται οι ομάδες των οποίων οι αθλητές είναι όλοι εργαζόμενοι και  προέρχονται από περισσότερα από 2 σωματεία - επιχειρήσεις - οργανισμούς - φορείς κλπ. Για τη συμμετοχή των ομάδων αυτών στο μέλλον στο κύριο πρωτάθλημα εργαζομένων ΕΚΘ (στη Β’ κατηγορία), θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τον κανονισμό των πρωταθλημάτων του ΕΚΘ.
Για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, ο Τομέας Αθλητισμού είναι σε επαφή με τη ΓΣΕΕ και με τον αντίστοιχο Τομέα Αθλητισμού του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), καθώς επίσης και άλλων Εργατικών Κέντρων άλλων πόλεων, έτσι ώστε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου να προχωρήσουμε στην ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας εργαζομένων Ελλάδας (συνδιοργάνωση τουρνουά).
Επίσης, θα επανασυσταθεί η Μεικτή Εργαζομένων του ΕΚΘ για την εκπροσώπηση του Τομέα Αθλητισμού όπου και όταν χρειαστεί.
Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΘ
ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ